Persoonlijk advies?
Persoonlijk advies?
robert
Robert van der Kroft

Na de middelbare school (HBS-B), één jaar Cultureel Studiecentrum (Cultureel oriënteringsjaar), ongeveer zeven weken kunstacademie Rotterdam (drie weken eerste jaar en vier weken tweede jaar) en na het tekenenen van strips in de schoolkrant en Aloha, begon Robert vanaf 1973 professioneel als striptekenaar bij het weekblad Donald Duck, en een half jaar later bij weekblad Pep. In 1975 is hij medeoprichter van De Vrije Balloen.

In 1975 begint hij met het tekenen van Sjors en Sjimmie, een strip die hij overneemt van Jan Steeman, die het op zijn beurt weer overgenomen heeft van Jan Kruis die het in 1970 weer van Frans Piët overnam. Ongeveer in 1988 begint het stripwerk de Wiroja's (het samenwerkingsverband tussen Jan van Die, Wilbert Plijnaar en Robert van der Kroft) te zwaar te worden, want zij moeten voor Sjors en Sjimmie Stripblad lange verhalen gaan maken van vier à vijf pagina's. Om deze situatie op te lossen worden externe scenaristenen tekenaars gezocht, die de productie uiteindelijk overnemen. De Wiroja's blijven in deze situatie een controlerende taak houden wat de tekeningen en de scenario's betreft.

De door u verzonden gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het aannemelijke doel van het contactformulier, deze gegevens worden tevens behandeld conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

JTM Partners

Elektroweg 11-B
3051 NB  ROTTERDAM

Tel. 010 - 422 38 04
Fax 010 - 285 00 16